BESPLATNA INFO LINIJA: 0800 202 53
MONOGRAFIJA: Vaš vjetar u leđa

MATEA KEŠELJ, SARAJEVO

Od mlade dvadesetogodišnje Matee Kešelj i mnogi stariji bi imali šta naučiti. Djevojka koja je vrlo rano osjetila životne nedaće, nije se predala nego je odlučila sama stvarati prilike za bolji život.

Po završetku školovanja, Matea je odlučila krenuti težim putem te iskoristiti ljubav za uljepšavanjem drugih kako bi stvorila vlastiti posao.

Matea se bavi profesionalnim šminkanjem. U početku je šminkala svoje prijateljice za određene prilike, bez naknade. Ipak, vremenom se pročulo za njene vještine pa se Matea odvažila da svoje usluge i naplaćuje. I tako je krenulo.
Odlazila je u kućne posjete, šminkala bi po cijele dane djevojke koje su se udavale, njihove prijateljice, majke. Kako se posao razvijalo, Matea je odlučila nabaviti opremu potrebnu za rad. Prvi put se odlučila koristiti kreditna sredstva. Od novca kojeg je dobila u MI-BOSPO-u, Matea je kupila stol za šminkanje, stolicu i ogledalo sa led rasvjetom.

No, Matea tu nije stala. Sljedeći korak kojeg planira jeste urediti vlastiti poslovni prostor u kome bi mogla primati kliijentice.

Odlučila se ova djevojka i proširiti poslovnu djelatnost, pa osim šminkanja djevojaka i žena, započinje sa face paitningom djece, u određenim prilikama, proslavama rođendana, zabavama, promocijama.

Kad sve ovo uradite sa samo dvadeset godina, i samo uz podršku bake, onda možemo zamisliti kakva lijepa budućnost čeka ovu djevojku spremnu na rad i odricanje.