BESPLATNA INFO LINIJA: 0800 202 53
MONOGRAFIJA: Vaš vjetar u leđa

MI-BOSPO podržao Sigurnu kuću UG „Budućnost“ iz Modriče

Na samom početku 2022. godine, odnosno naša prva društveno-odgovorna akcija i u ovoj godini usmjerena je na podršku ženama. I to, podrška Sigurnoj kući UG „Budućnost“ iz Modriče za smještaj žena i djece žrtava porodičnosg nasilja.

Udruženje građana “Budućnost” iz Modriče, a koje realizuje posebnu mjeru podrške zbrinjavanja žrtava porodičnosg nasilja, u procesu je izgradnje izolatorija u kojem će biti smještene štićenice sigurne kuće UG “Budućnost” iz Modriče koje su pod sumnjom na infekciju Covid-19.

Jako smo zahvalni na podršci koju nam je MI-BOSPO pružio i raduje nas činjenica da kao društveno odgovorni pravni subjekt uviđa značaj problematike na kojoj mi radimo čime zajednički doprinosimo poboljšanju položaja žena i djece žrtava rodno zasnovanog nasilja. U Sigurnoj kući zaklon i sklonište od nasilja, od osnivanja do danas je pronašlo preko 3.500 žena i djece žrtava nasilja, od čega je 126 djece bez roditeljske pratnje. Ova podrška nam je značajna jer doprinosi da vrata naše Sigurne kuće budu i dalje otvorena za sve one koji se nalaze u kriznoj situaciji.“ – v.d. direktorica Biljana Savičić.

Udruženje građana „Budućnost“ osnovano je 1996. godine. Od samog početka svog rada pa do danas, bile su i ostale vjerne  svojoj primarnoj strategiji – promociji i zaštiti ženskih  ljudskih prava. Učestvovalo je u donošenju brojnih izmjena zakona koji se tiču zaštite žrtava nasilja, pokrenulo besplatan SOS telefon (1264) koji je žrtvama dostupan 24 sata, organizovalo niz humanitarnih akcija, te otvorilo prvi Muški cenar u BiH u kojem tim stručnjaka radi psihosocijalni tretman onih koji su već počinili nasilje, ali i preventivne aktivnosti namijenjene svim muškarcima iz zajednice, jer smatraju da bez ove karike, svaki rad na potpunoj eliminaciji nasilja je nepotpun.

Članovima i štićenicima ovog udruženja želimo sigurnost i dobro zdravlje;  Udruženje Budućnost da svojim inicijativama i angažmanom nastavi i dalje biti zagovarači bolje i sigurnije budućnosti za sve one kojima je njihova pomoć neophodna.