BESPLATNA INFO LINIJA: 0800 202 53
MONOGRAFIJA: Vaš vjetar u leđa

MI-BOSPO uspješno sproveo projekat digitalne transformacije

Projekat digitalne transformacije kojim je Razvojni fond EFSE (Evropski fond za jugoistočnu Evropu) podržao svoje partnerske mikrokreditne organizacije sa područja Balkana, među kojima je i MI-BOSPO u MI-BOSPO-u je završen krajem maja 2022. godine

Projekat digitalne transformacije započeo je u septembru prošle godine, a uključivao je strateško i organizacijsko usklađivanje, zatim analize i prijedloge adekvatnih rješenja za implementaciju digitalne transformacije.

Za implementaciju projekta angažovana je konsultantska kuća Adizes –ASEE iz  Novog Sada U proteklom periodu ova konsultantska kuća održala je niz radionica na kojima je izvršena procjena digitalne spremnosti, zatim set dijagnoza i definisanje liste potreba. Na osnovu svega razvijena je poslovna strategija za digitalnu i poslovnu transformaciju i postavljen institucionalni okvir sa planom akcije za djelovanje.

„Od identifikacije potencijala za digitalizaciju, do izrade digitalne strategije i mape puta koje su posebno usklađene sa našom strategijom, fazni pristup je vrlo pogodan za pronalaženje kreativnih, ali također izvodljivih rješenja – prilikom čega je potrebno uključiti sve u proces usmjeravanja MI-BOSPO-a u digitalno doba. Vjerujemo da digitalizacija donosi prednosti klijentima, omogućiti će njihovo bolje uključivanje u finansijske usluge. Podrška razvojnog tima EFSE-a nam je veoma važna, rad sa konsultantskom kućom Adizes nam je mnogo značio, zahvalni smo na prilici da učestvujemo u ovom projektu.” – istakao je Safet Husić, direktor MKF MI-BOSPO.

Digitalna transformacija je globalni trend u poslovnom svijetu i samim time predstavlja veoma važan preduslov za rast i razvoj svake organizacije.

U narednom periodu MI-BOSPO će nastaviti rad na sprovođenju smjernica i plana aktivnosti definisanih strategijom za digitalnu transformaciju.