BESPLATNA INFO LINIJA: 0800 202 53
MONOGRAFIJA: Vaš vjetar u leđa

Podrška radu specijalnog odjeljenja JU Prva osnovna škola Srebrenica

U sklopu JU Prva osnovna škola Srebrenica postoje dva specijalna odjeljenja, jedno u centralnoj školi, a drugo u područnoj školi u Skelanima. Nastavno osoblje je posvećeno radu, a da bi se nastava kvalitetno izvodila neophodan je i kvalitetan didaktički materijal. U školi su se suočavali sa poteškoćama u nabavci didaktičkih materijala za rad sa djecom koja imaju poteškoće u razvoju. MI-BOSPO se odazvao pozivu Opštine Srebrenica i Prve osnovne škole da se pomogne u nabavci didaktičkih materijala.

Veoma smo zahvalni MI-BOSPO-u na razumijevanju koje ima za nas, potrebe naše škole, ova donacija će veoma značiti za kvalitet u radu sa djecom polaznicima specijalnog odjeljenja.“ – izjavila je Snježana Jandrić, direktorica JU Prva osnovna škola Srebrenica

U posjeti školi bili su predstavnici Opštine Srebrenica, Adem Mehmedović, načelnik odjeljenja za društvene djelatnosti i javne servise Opštine Srebrenica, Mela Karić, samostalni stručni saradnik za obrazovanje, socijalna pitanja i porodicu, a ispred MI-BOSPO-a donaciju je uručila Dragana Lukić, marketing menadžer.

„Koristimo priliku da se zahvalimo na pružanju podrške specijalnom odjeljenju koje djeluje u sklopu Prve osnovne škole Srebrenica. Dobiveni didaktički materijal koji se koristi u provedbi edukacije s djecom bit će ovom odjeljnju od velike pomoći. Ovakav didaktički materijal i donacija MI BOSPO-a će upotpuniti program edukacija kako djeci tako i defektolozima Prve Osnovne škole, i na taj način olakšati rad s djecom. Djeca će dobiti puno sadržajniji i bogatiji školski program. Ponosni smo što je i Opština Srebrenica uključena u realizaciju ove donacije i radujemo se budućoj saradnji koja, vjerujemo, neće izostati.“ – istakla je Mela Karić, Samostalni stručni saradnik za obrazovanje, socijalna pitanja i porodicu.

Učenicima i zaposlenima Prve osnovne škole Srebrenica, želimo mnogo uspjeha u daljem radu. Vjerujemo da će naš doprinos značiti i uticati pozitivno na kvalitet u izvođenju nastave.

MI-BOSPO, Vaš vjetar u leđa!