BESPLATNA INFO LINIJA: 0800 202 53
MONOGRAFIJA: Vaš vjetar u leđa

Sretan 8. mart

MI-BOSPO čestitka

Prva mikrokreditna organizacija u BiH, MI-BOSPO, u martu mjesecu obilježava 25 godina postojanja, i simbolično prvi mikrokredit plasiran je 11.marta, tri dana nakon Medjunarodnog dana žena, godine 1996.

I to ženi!

Od tog dana pa do danas, sve aktivnosti imale su samo jedan cilj - ojačati društveni položaj žene, učiniti ih ekonomski neovisnim od muških članova porodice i pomoći im da realizuju svoje poslovne ideje.

Šta je rezultat tog nastojanja?

Tokom 25 godina, blizu 90.000 žena koristilo je mikrokredite, a skoro sve te žene su one koje nisu imale pristup bankarskim uslugama. Mi smo vjerovali u njih, željeli da im pomognemo na putu njihove neovisnosti i realizacije poslovnih ideja.

Kada se jednog dana bude ispisivala historija razvoja poduzetništva žena, MI-BOSPO će ostati upisan kao pionir podrške, inicijator i prijatelj poduzetnica.

Novac kojeg su koristile ulagale su u svoje male biznise, poljoprivredu, trgovinu, usluge, pa imamo danas brojne vlasnice privrednih gazdinstva, butika, frizerskih salona.

25 godina pričamo priče o uspjehu velikih malih žena koje su iz ničega, doslovno, izgradile značajne biznise, školovale djecu, kreirale radna mjesta za njih, bile primjer i njima i nama da je sve moguće ako se uloži trud, ako se ima dobar motiv, i ako se ima partner i podrška na tom putu.

MI-BOSPO je ponosan što smo 25 godina prvi izbor za žene poduzetnice, ponosni smo na njihove uspjehe i naša prijateljstva.

Želimo čestitati Međunarodni Dan žena svim našim prijateljicama, uz poruku da ćemo i dalje kao i ovih 25 godina biti Vaš vjetar u leđa!

Vaš MI-BOSPO