BESPLATNA INFO LINIJA: 0800 202 53
MONOGRAFIJA: Vaš vjetar u leđa

MI-BOSPO podržao održavanje manifestacije „Čitalačka značka“

Narodna biblioteka „Ugljevik“ u maju ove godine po prvi puta organizuje aktivnost pod nazivom „Čitalačka značka“ za svoje najmlađe polaznike. MI-BOSPO je društveno odgovorna organizacija i podržava inicijative koje pokreću ustanove uključene u odgojno obrazovne procese djece. Prepoznavši važnost ove aktivnosti,  vrlo rado se odazvao pozivu, te pružio podršku njenom održavanju.

Manifestacija „Čitalačka značka“ ima za cilj podsticanje čitalačkih navika kod djece od najranijeg uzrasta, a kao rezultat ostvarenja cilja jeste bolja pripremljenost djece za školu i njihovo uključivanje u školske aktivnosti.

Ova godina nam je u znaku aktivnosti „Čitalačka značka“ koju po prvi puta sprovodimo u našoj ustanovi, a ujedno je i najmasovnija aktivnost do sada. Završnica ove aktivnosti je u maju 2024. godine i tom prilikom za sve učesnike organizujemo završnu manifestaciju i izložbu. Važno je istaći da je naš prvi donator mikrokreditna fondacija MI-BOSPO koja je pokazala veliki nivo svijesti i iskrene podrške. MI-BOSPO je prva institucija koja je našim mališanima obezbijedila poklone za rad i trud, a nama tim činom veliku podršku i priznanje da radimo dobru stvar. Neizmjerno smo im zahvalni na tome.“ – izjavio je Boško Lukić, direktor biblioteke.

Narodna biblioteka „Ugljevik“ ima višegodišnju tradiciju u sprovođenju aktivnosti za djecu predškolskog i školskog uzrasta. Biblioteka broji oko 30 000 knjiga i ima oko 600 čitalaca na godišnjem nivou, te je iz godine u godinu primijetan  rast broja čitalaca, što je vrlo pozitivno. U biblioteci se takođe organizuju razna dešavanja i sprovode mnoge aktivnosti koje vole i prate sa velikom pažnjom stanovnici Ugljevika. Važno je za spomenuti da je biblioteka realizovala mnoge projekte, od kojih je najznačajniji  Digitalizacija zavičajne zbirke, stare i rijetke knjige, a danas je taj projekat prerastao u Digitalizaciju kulturne baštine Ugljevika.

Narodna biblioteka „Ugljevik“ je dokaz da se udruženim i dobro organizovanim radom i sa velikim entuzijazmom, koji dijele svi zaposleni, te uz podršku zajednice postižu veliki rezultati.

MI-BOSPO želi upravi i zaposlenicima biblioteke mnogo uspjeha i sreće u radu, kao i uspješno realizovane projekate koji će biti korisni i interesantni članovima svih uzrasta, a naročito onim najmlađim.

MI-BOSPO, inspirisani Vašim uspjehom!