BESPLATNA INFO LINIJA: 0800 202 53
MONOGRAFIJA: Vaš vjetar u leđa

MI-BOSPO uzeo učešće u kampanji „Sigurno dvorište za Sigurnu kuću“

MI-BOSPO nastavlja sa društveno odgovornim akcijama. Ovoga puta podržali smo UG „Vive žene“ Tuzla, učešćem u kampanji „Sigurno dvorište za Sigurnu kuću“.

Kampanju je pokrenulo UG „Vive žene“ Tuzla u saradnji sa Fondacijom tuzlanske zajednice. Cilj ove kampanje jeste urediti postojeće dvorište Sigurne kuće, odnosno prilagoditi isto potrebama klijentica i njihove djece. Na ovaj način omogućiti će im se siguran vanjski prostor za korištenje, kako za štićenice tako i za djecu.

„Veoma nam je drago i vrlo smo zahvalni MI-BOSPO-u za učešće u ovoj kampanji. Ovom donacijom smo na korak bliže ostvarenju zadatog cilja. Veoma cijenimo MI-BOSPO i njihov rad, a naravno i ovu podršku. Istakli bismo da postojeće dvorište Sigurne kuće je potrebno prilagoditi potrebama klijentica i njihove djece, jer na godišnjem nivou na tretmanu u Sigurnoj kući boravi preko osamdeset žena žrtava nasilja u porodici, od kojih je polovina djece. U 2021. godini smo imali 106 štićenika, a od toga 52 osobe ženskog spola i 54 djece.“ – kazala je Amila Berbić, pravnica udruženja.

Uža i šira lokalna zajednica uvijek je važna MI-BOSPO-u, i iz tog razloga vrlo rado učestvuje i podržava ovakve inicijative, naročito ako je u pitanju podrška ženama.