BESPLATNA INFO LINIJA: 0800 202 53
MONOGRAFIJA: Vaš vjetar u leđa

Šta MI-BOSPO čini za budućnost najmlađih, ali i za zaštitu okoliša? Akcija „Zelenije veselije“

Mikrokreditna fondacija MI-BOSPO Tuzla, zajedno sa svojim zaposlenima, posjetila je farmu Milo selo u Milinom selu u blizini Lukavca i Dječije selo mira Turija, gdje su ranije sproveli akciju pošumljavanja, a danas i uređenje igrališta za djecu pod nazivom „Zelenije veselije“.

Jedan od strateških ciljeva MI-BOSPO-a je očuvanje i zaštita okoliša, te promocija zdravog načina života. MI-BOSPO radnici vole da daju konkretan doprinos i da lično učestvuju u društveno odgovornim akcijama.   

Smatramo da je važno biti prisutan i dati podršku projektima koji su aktuelni u lokalnoj zajednici, odnosno društvu. MI-BOSPO se uvijek trudi da bude pozitivan primjer drugima, pa tako i kada je u pitanju društvena odgovornost. Podrška je važna, uvijek, zato se zalažemo da naš doprinos bude konkretan. U ovoj akciji na području Milog sela zasadili smo sadnice bora, tuje, lipe i tise, a takođe smo budućim posjetiocima farme Milo selo, mislimo na one najmlađe, učinili igralište vedrijim tako što smo obojali ljuljačke i kućice u vesele boje, te kupili novu kućicu sa toboganom. Zatim, takođe na području Lukavca dali smo podršku uređenju dvorišta Dječijeg sela mira Turija. Vjerujemo da će naš doprinos biti od značaja djeci u Dječijem selu mira Turija, kao i djeci sa područja Tuzlanskog kantona, a i šire koji  budu posjećivali ove lijepe predjele farme Milo selo.” – izjavio je Safet Husić, direktor MKF MI-BOSPO.

Zahvalni smo MI-BOSPO-u za doprinos u akciji. Pohvalno je vidjeti radnike jedne organizacije koji žele doći i lično zasaditi stabla. Veoma je značajno što smo područje na kojem će boraviti djeca obogatili sa zimzelenim drvećem na prostoru cca tri dunuma, kao i dodatnim sadržajima za rekreaciju i zabavu za djecu. Ovo će biti veoma korisno za kvalitetno provođenje vremena u prirodi. Naši posjetioci su djeca, polaznici vrtića, predškolskog i školskog uzrasta sa područja Tuzlanskog kantona i šire.“ – istakao je Mevludin Čeliković, direktor IMEL d.o.o. u čijem je sastavu farma Milo selo.

MI-BOSPO je organizacija koja od svojih početaka veliku pažnju usmjerava na društveno odgovorne projekte. Brojni primjeri govore o angažmanu MI-BOSPO-a u aktivnostima koji su od velike važnosti za okoliš, zajednicu u kojoj radimo, društvu u kojem živimo, a sve sa ciljem da godine koje su pred nama budu ljepše i uspješnije našem društvu, kao i budućim generacijama.

Briga o okolišu je misijsko opredjeljenje MI-BOSPO-a, tako da ćemo i u budućnosti nastaviti djelovanje u istom smjeru. Učešćem u smanjenju negativnih ekoloških faktora i ozelenjavanju površina doprinosimo promociji zaštite okoliša, zelenih inicijativa i ekološki prihvatljivijeg načina poslovanja, kao i življenja uopšte.