BESPLATNA INFO LINIJA: 0800 202 53
MONOGRAFIJA: Vaš vjetar u leđa

EBRD odobrio 0,5 miliona eura MKF MI-BOSPO za podršku poduzetništvu mladih

EBRD podržava poduzetništvo mladih na zapadnom Balkanu

U okviru poslovnog programa na zapadnom Balkanu, Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i Mikrokreditna fondacija MI-BOSPO Tuzla, danas su u Beogradu potpisali ugovor o kreditu u iznosu od 0,5 miliona eura za pružanje podrške mladim poduzetnicima, što će im ujedno olakšati pristup finansiranju i poslovnom savjetovanju.

Uprkos potencijalu za inovacije, mladi poduzetnici i dalje se suočavaju s preprekama u pristupu kreditnim linijama i stručnosti za rast svojih poduzeća. Cilj programa jeste riješiti te nedostatke tržišta pružanjem sveobuhvatnog paketa finansijske i tehničke pomoći za mikro, mala i srednja poduzeća koja vode mladi.

Osim finansiranja, program je posvećen mladim vlasnicima biznisa ili menadžerima i podržava ih pristupom prilagođenom savjetovanju kako bi im se pomoglo u razvoju novih kompetencija, poboljšanju poslovnih rezultata i otvaranju novih mogućnosti rasta. Savjetodavnu pomoć podupiru vlade Švedske kroz švedsku agenciju za međunarodnu saradnju i Italije preko Srednjoevropske inicijative.

MI-BOSPO je najstarija mikrokreditna organizacija u Bosni i Hercegovini. Naša misija ima tri stuba: podupiranje ekonomskog osnaživanja žena, razvoj poduzetništva i zaštita okoliša. Mladi u poslovnom programu podupiru ovu misiju i radujemo se doprinosu njegovom uspješnom provođenju. EBRD je jedan od naših dugogodišnjih partnera s kojim uspješno sarađujemo putem visokokvalitetnih kreditnih linija i tehničke pomoći od 2007. godine.” – izjavio je Safet Husić, direktor MKF MI-BOSPO

Mladi ljudi su neiscrpan izvor novih ideja, u njima se krije ogroman potencijal za razvoj ekonomije naše zemlje. MI-BOSPO je prepoznao vrijednost mladih poduzetnika, te se nadamo da će zahvaljujući ovim sredstvima mnogi od njih otkriti ili razviti svoj potencijal i krenuti stazama uspjeha.

MI-BOSPO, Vaš vjetar u leđa!