BESPLATNA INFO LINIJA: 0800 202 53
MONOGRAFIJA: Vaš vjetar u leđa

Podrška JU “Javna Biblioteka” Banovići

"Knjiga je najbolji životni saputnik"

Mjesec oktobar se u svijetu obilježava kao mjesec knjige. U ovom mjesecu se nastoji posebno skrenuti pažnja na važnost knjige i čitanja. Promovisanjem važnosti čitanja, naročito kod djece, pokušava se probuditi ljubav prema čitanju jer je ono od iznimne važnosti za razvoj pismenosti, čime se ujedno podstiče i razvoj kulture, posebno kod djece.

MI-BOSPO, vrlo rado podržava projekte i inicijative ustanova koje su usko povezane sa obrazovanjem i radom sa djecom, te utiču na podizanje svijesti o važnosti obrazovanja, čitanja i opismenjavanja. Jedan od takvih projekata koje je MI-BOSPO podržao je i projekat JU „Javna Biblioteka“ „Pokloni svijet knjige“.

S tim u vezi, danas smo posjetili JU “Javna Biblioteka” Banovići, gdje je upriličena dodjela članskih karata đacima I2 razreda JU Osnovne škole “Banovići” iz Banovića.  Članske karte su djeci, ispred MI-BOSPO-a uručili Mirsada Leto i Mevludin Hadžić. Djeca su bila iznimno sretna prilikom ceremonije dodjele članskih karata. U znak zahvalnosti, đaci su nam odrecitovali pjesmicu “Snovi u knjigama”, a mi smo njihov nastup nagradili gomoglasnim aplauzom.

 “MI-BOSPO je zaista izuzetan primjer društveno odgovorne organizacije. Vrlo smo zahvalni za podršku ovog vrlo važnog projekta, čime su omogućili da djeca razvijaju ljubav prema čitanju već od ranih godina što će im u njhovom cjeloživotnom učenju biti od jako velike koristi.” – kazao je gospodin Edis Hodžić,  direktor JU “Javna Biblioteka”.

 Zadovoljstvo je bilo prisustvovati današnjoj ceremoniji, biti dijelom ove priče, jer djeca su naša budućnost, naše bogatstvo. MI-BOSPO im želi sretno i lijepo djetinjstvo, te da se što više druže sa knjigama jer su one najbolji prijatelji i životni saputnici.