BESPLATNA INFO LINIJA: 0800 202 53
MONOGRAFIJA: Vaš vjetar u leđa

Podrška udruženju slijepih i slabovidih iz Doboja

MI-BOSPO tim jučer je posjetio Međuopštinsku organizaciju slijepih i slabovidih (MOSS) iz Doboja i uručio računarsku opremu, koja je ovom udruženju bila prijeko neophodna za obavljanje osnovnih funkcija i poslova u udruženju.


MOSS postoji od 1956. godine i kako saznajemo jedno je od najstarijih udruženja u Bosni i Hercegovini, a čak najstarije udruženje u Doboju. Okuplja članove sa područja grada Doboja, opština Petrovo, Modriča, Šamac, Stanari i Pelagićevo, odnosno Donji Žabari. Broji 143 aktivna člana, od toga 82 člana su sa područja Doboja. MOSS se bavi aktivnostima socijalno-humanitarnog karaktera, sa ciljem unaprjeđenja života osoba sa oštećenim vidom na području dobojske regije. Prostorije ovog udruženja su 2014. pretprjele ogromnu štetu prouzrokovanu poplavama i od tada se radi na sanaciji iste.  

Veoma smo zahvalni MKF MI-BOSPO za doprinos koji je dala  našem udruženju, i neizmjernu podršku u radu naše organizacije.– izjavio je Predrag Radojčić, predsjednik Međuopštinske organizacije slijepih i slabovidih Doboj .

Drago nam je što smo dijelom uspjeli doprinijeti boljem i funkcionalnijem radu udruženja. Vjerujemo da će im ova oprema u određenoj mjeri olakšati i normalizovati rad.

Članovima ovog udruženja MI-BOSPO želi mnogo uspjeha u daljem radu.

MI-BOSPO, vaš vjetar u leđa!