BESPLATNA INFO LINIJA: 0800 202 53
MONOGRAFIJA: Vaš vjetar u leđa

MI-BOSPO obilježava sedmi Evropski dan mikrofinansiranja

Poduzetnici – naša vrata su vam uvijek otvorena

Danas se širom Evrope obilježava sedmi Evropski dan mikrofinansiranja. Svrha ove inicijative, koju pokreće European Microfinance Network (EMN) sa sjedištem u Briselu (Brussels), jeste podizanje svijesti o prisutnosti mikrofinansiranja u Evropi koje u svojoj osnovi ima borbu protiv nezaposlenosti i društvene isključenosti građana.

Slogan ovogodišnjeg Evropskog dana mikrofinansiranja glasi “Poduzetnici – naša vrata su vam uvijek otvorena”.  

MI-BOSPO kroz četvrt vijeka svoga postojanja, oduvijek je u fokus svoga poslovanja stavljao klijente i njihove potrebe, pružao finansijske i nefinansijske usluge i tim principom će se voditi i dalje. Nastavljamo da podstičemo poduzetništvo, naročito žensko poduzetništvo, čime utičemo na smanjenje stope nezaposlenosti i razvoju društva.

Glavni ciljevi ove kampanje su:

  • da se podigne nivo osviještenosti o prisutnosti mikrokrofinansiranja među stanovništvom Evrope, kao i o činjenici koliko je ono zapravo važno u borbi protiv nezaposlenosti i društvene isključenosti
  • da se privuče pažnja evropskih medija na mikrokrofinansiranje, i kako ono pruža podršku i pomaže nezaposlenima i onima koji su isključeni iz tradicionalnog bankarstva
  • da se razmijene iskustva unutar evropskog mikrokreditnog sektora omogućavanjem transparentnosti rada među EMN i MFC članicama.

 

Gore navedeni ciljevi ostaju isti i obilježiti će sadržaj 7. Evropskog dana mikrofinansiranja, ujedinjujući i omogućavajući učesnicima da se osvrnu na pozitivne doprinose mikrokreditiranja u borbi protiv siromaštva i društvene iksljučenosti.

 

#2021EMD