BESPLATNA INFO LINIJA: 0800 202 53
MONOGRAFIJA: Vaš vjetar u leđa

Podrška Udruženju građana "Radost" Tuzla

Brinimo o djeci

MI-BOSPO, kao društvenoodgovorna organizacija, nesebično pruža podršku društvu, a posebice ustanovama za odgoj i obrazovanje djece.

Posjetili smo Udruženje građana “Radost” dnevno-edukativni centar iz Tuzle kojem smo uručili materijale potrebne za rad sa djecom.

UG “Radost” okuplja djecu predškolskog i školskog uzrasta sa ciljem cjelokupnog razvoja i unapređenja psihofizičkog razvoja. Članovi udruženja su takođe i djeca sa posebnim potrebama, djeca sa autizmom, hiperaktivna djeca i djeca sa poremećajem u govoru. Rad sa djecom se obavlja kroz razne vidove radionica, a fokus je na prevenciji vršnjačkog nasilja, emocionalne stabilnosti djeteta i samokonotrole. Ovo udruženje, u maju ove godine, obilježava sedam punih godina svoga rada.

“Veoma smo zahvalne na podršci koju nam je MI-BOSPO pružio, jer pružanje podrške zajednici od iznimne je važnosti, naročito ako je to podrška radu sa djecom. Prostor u kojem borave mališani sada je ljepši i vedriji, a didaktički materijali učinit će da vrijeme provedeno u prostorijama našeg dnevno-edukativnog centra djeci bude ispunjeno i zabavno”-kazala je Eldina Djedović, izvršna direktorica ovog udruženja.

Članovima udruženja, MI-BOSPO želi da kroz igru, smijeh i zabavu stvaraju krasne i nezaboravne uspomene, korisna saznanja, koja će im omogućiti da imaju zdravo i lijepo djetinjstvo, što će ih usmjeriti da izrastu u pametne i divne ljude.