BESPLATNA INFO LINIJA: 0800 202 53
MONOGRAFIJA: Vaš vjetar u leđa

Podrška projektu “Zajedno u ljepše i zdrave učionice PŠ “Koritnik “

Mikrokreditna fondacija MI-BOSPO podržala realizaciju projekta koji za cilj ima adaptaciju starih drvenih podova u Područnoj školi "Koritnik" koja se nalazi na području mjesne zajednice Koritnik.

Područna škola “Koritnik” je dio JU OŠ “Safvet-beg Bašagić” Breza, a projekat se provodi sa ciljem da se učenicima i nastavnom osoblju područne škole omogući zdravo, ugodno i uredno okruženje.

Učenici i nastavnici ove područne škole, unazad 20 godina se susreću sa otežanim uslovima u izvođenju nastavnih procesa, što se prvenstevno odnosi na onečišćenje zraka unutar učionice, na prašinu koja se taloži na stolovima i klupama.

Veoma smo zahvalni MI-BOSPO-u na pruženoj podršci, što su nam se pridružili u implementaciji ovog projekta i prepoznali njegov značaj. Zahvaljući tome, uspjeti ćemo ostvariti naš cilj, te riješiti problem s kojim se suočavamo već duže vrijeme. Inicijativu smo pokrenuli prije svega zbog učenika, jer trenutno stanje najviše utiče na njih. Ovim projektom dugoročno će se riješiti problem nečistoće i prašine, a svakako će korist imati i sve buduće generacije koje budu pohađale područnu školu u Koritniku.” – izjavio je Almin Redžić, direktor JU OŠ “Safvet-beg Bašagić” Breza.

MI-BOSPO se rado odazvao pozivu da podrži ovaj projekat i da bude dijelom jedne lijepe priče koja će učenicima i nastavnicima olakšati i unaprijediti nastavni proces.


Učenicima i zaposlenima JU OŠ “Safvet-beg Bašagić” Breza i PŠ “Koritnik” želimo mnogo uspjeha, da u uređenom, zdravijem i ljepšem okruženju stiču i dijele nova znanja i stvaraju nove uspomene.

MI-BOSPO vjetar u leđa obrazovanju