BESPLATNA INFO LINIJA: 0800 202 53
MONOGRAFIJA: Vaš vjetar u leđa

Roze oktobar 2022

Oktobar se u svijetu obilježava kao Međunarodni mjesec borbe protiv karcinoma dojke. Namjera je da se podigne svijest o značaju prevencije i ranog otkrivanja karcinoma dojke, a roza boja predstavlja simbol borbe protiv ove bolesti.

Obilježavanjem „Roze oktobra“ pruža se podrška ženama koje boluju i koje su pobijedile ovu bolest. Pokazalo se da je to najbolji sekundarni vid prevencije i način da se karcinom dojke dijagnosticira na vrijeme, čime se ujedno povećava i stepen njegovog izlječenja. 

Tokom oktobra, usmjeravati ćemo pažnju svim našim klijenticama, zaposlenicama, poslovnim partnericama na značaj redovnih kontrolnih pregleda kao rane prevencije. Zdravlje je jako bitno i o njemu treba brinuti uvijek, ali u ovom mjesecu posebno apelujemo na žene da, ukoliko u skorije vrijeme nisu, obavezno obave preventivni pregled dojke.

MI-BOSPO i u 2022. godini planira dati doprinos ovoj kampanji, odnosno aktivno učestvovati u smanjenju stope smrtnosti od ove opake bolesti, a kako bi se karcinom otkrio u što ranijoj fazi.

Stoga, pozivamo sve žene, da tokom cijele godine brinu o svom zdravlju i da redovno obavljaju preglede. Budite nam uvijek dobro i zdravo i čuvajte svoje zdravlje, jer ono je neprocjenjivo.


MI-BOSPO, Vaš vjetar u leđa!