BESPLATNA INFO LINIJA: 0800 202 53
MONOGRAFIJA: Vaš vjetar u leđa

Podrška Udruženju za edukaciju, profesionalno osposobljavanje i socijalno osnaživanje osoba sa invaliditetom TK "RE-SET"

MI-BOSPO je danas uručio donaciju, računarsku opremu Udruženju za edukaciju, profesionalno osposobljavanje i socijalno osnaživanje osoba sa invaliditetom Tuzlanskog Kantona "RE-SET".

Udruženje za edukaciju, profesionalno osposobljavanje i socijalno osnaživanje osoba sa invaliditetom Tuzlanskog Kantona "RE-SET" se isključivo bavi zapošljavanjem mladih osoba sa invaliditetom. Posvećeni su njihovoj edukaciji u IT sektoru i pomaganju tokom školovanja, u vidu stipendiranja. Osnovano je 24.8.2020. godine, a od osnivanja pa do danas uspješno su na nedoređeno zaposlili pet mladih osoba sa invaliditetom, kojim je to ujedno i prvo zaposlenje.

Zahvaljujem se MI-BOSPO-u, u ime udruženja, i svoje ime, što je kao društvena organizacija prepoznala potrebu da podrži rad našeg udruženja. Mi smo udruženje koje isključivo stipendira, školuje i zapošljava mlade osobe sa invaliditetom. Mnogo će nam značiti Vaša donacija u našem radu, odnosno u edukaciji i poslovnom usavršavanju mladih osoba sa invaliditetom.” – izjavio je Aladin Kavgić, predsjednik udruženja.

Ovo udruženje je pozitivan primjer brige o mladim osobama sa invaliditetom koje im pruža priliku za zasnivanje radnog odnosa, sticanje radnog iskustva, a ujedno pruža podršku i tokom samog školovanja. Iako postoje samo tri godine, uradili su mnogo toga za dobrobit osoba sa invaliditetom i društva.

MI-BOSPO podržava organizacije i njihove projekte koji su usmjereni na pružanje podrške osobama sa invaliditetom. Upravi i članovima ovog udruženja, MI-BOSPO želi mnogo uspjeha u implementaciji svih trenutnih, ali isto tako i budućih projekata, na kojima, vjerujemo, već uveliko rade.

MI-BOSPO, inspirisani Vašim uspjehom!